Bosbessen-vanillevla

Bereiding

Verwarm de bosbessen in een kommetje 1 minuut in de magnetron.

Voeg de Stevia bij de bosbessen en prak dit door elkaar.

Snijd de zaadjes van de vanillestokje eruit.

Verwarm de slagroom met de vanille op een zacht vuurtje en breng het tegen de kook aan.

Klop de eidooiers los en giet hier een beetje hete slagroom bij. Klop het samen goed los en giet het mengsel terug in het pannetje met de hete slagroom.

Blijf goed roeren tot gewenste dikte. Zorg ervoor dat het niet meer kookt omdat het anders gaat schiften.

Ingrediënten

  • 200 ml Blue Band finesse slagroom
  • 50 gram diepvries bosbessen
  • 100 gram magere kwark
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel Stevia
  • 12 blauwe bessen

 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 6,8 g
waarvan suikers 6,8 g
Vet 12 g
waarvan verzadigd 9,5 g
Eiwit 5 g
Vezels 0,3 g
Groenten 0 g
Kcal 153
Zout 0,03 g

Ingestuurd door: Misha Florentinus

Zin in lekker eten?

Ontdek ons kookboek vol gezonde én lekkere recepten. Of je nu diabetes hebt of niet.