Bosbessen-vanillevla

Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 50 gram diepvries bosbessen
- 100 gram magere kwark
- 2 eidooiers
- 1 vanillestokje
- 12 blauwe bessen
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 153 kcal
- Koolhydraten
- 6,8 g
- - waarvan suikers
- 6,8 g
- Vet
- 12 g
- - waarvan verzadigd
- 9,5 g
- Eiwit
- 5 g
- Vezels
- 0,3 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,03 g
Bereiding
Verwarm de bosbessen in een kommetje 1 minuut in de magnetron en prak deze.
Snijd de zaadjes van de vanillestokje eruit.
Verwarm de slagroom met de vanille op een zacht vuurtje en breng het tegen de kook aan.
Klop de eidooiers los en giet hier een beetje hete slagroom bij. Klop het samen goed los en giet het mengsel terug in het pannetje met de hete slagroom.
Blijf goed roeren tot gewenste dikte. Zorg ervoor dat het niet meer kookt omdat het anders gaat schiften.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
