Chinese roerbak­groenten met kip en pinda’s

Bereiding

Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en bak de kip rondom gaar.

Voeg de wokgroente toe aan de hapjespan. Pers de knoflook uit en voeg ook toe.

Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de sambal en azijn toe en breng op smaak met peper.

Verdeel over de borden en garneer met pinda’s.

Tip: Liever een vegetarische versie? Vervang de kip dan door tofu.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g kipreepjes
  • 600 g chinese wokgroente (witte kool,  prei, paprika, taugé)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek (zonder suiker)
  • ½ eetlepel azijn
  • peper naar smaak
  • 30 g ongezouten pinda’s

Koolhydraten 13,9 g
waarvan suikers 10,9 g
Vet 15,3 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 32,4 g
Vezels 18,2 g
Groenten 300 g
Kcal 340
Zout 0,67 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.