Chocolade pannen­koeken

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Chocolade pannenkoeken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 125 ml melk
  • 150 g amandelmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 15 g rood fruit
  • 1 handje ongezouten pinda's

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
343 kcal
Koolhydraten
9,8 g
- waarvan suikers
3,6 g
Vet
26,6 g
- waarvan verzadigd
3,8 g
Eiwit
16 g
Vezels
5,2 g
Groente
0 g
Zout
0,2 g

Bereiding

Meng in een schaal de eieren, vanillearoma en melk.

Pak een zeef en zeef het amandelmeel boven deze kom. Roer dit goed door tot dat de grootste klonten weg zijn. Voeg dan het cacaopoeder en bakpoeder toe en meng nog eens goed.

Verwarm een mespunt boter in een grote koekenpan en schep twee lepels van het beslag in de pan.

Bak de pannenkoeken 2 minuten per kant boven een laag tot middelhoog vuur. Uiteindelijk heb je 12 kleine pannenkoekjes.

Serveer de pannenkoekjes met rood fruit en ongezouten pinda's.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes