Chocolade­cake van bonen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een cakeblik in en bedek met een stuk bakpapier. 

Pureer de bonen met de staafmixer en meng samen met de amandelmelk door elkaar met de keukenmachine.

Rasp de chocolade in fijne stukjes.

Voeg alle droge ingrediënten toe, mix het geheel tot een egaal beslag.

Bak het chocobommetje ongeveer 40 minuten.

Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. 

Laat even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. 

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 250 g gekookte cannellini bonen, uitgelekt 
  • 4 eieren 
  • 200 ml amandelmelk, ongezoet
  • 100 g pure chocolade
  • 60 g kokosmeel 
  • 20 g cacaopoeder 
  • 10 g bakpoeder 

Koolhydraten 6,5 g
waarvan suikers 3,6 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 2,2 g
Eiwit 4,5 g
Vezels 1,9 g
Groente -
Kcal 90
Zout 0,12 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!