Courgettesoep met ei

Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 1 groentebouillonblokje, natriumarm
- 4 eieren
- olijfolie
- kruiden: gerookte paprikapoeder
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 135 kcal
- Koolhydraten
- 8,6 g
- - waarvan suikers
- 7 g
- Vet
- 7,1 g
- - waarvan verzadigd
- 1,9 g
- Eiwit
- 8,8 g
- Vezels
- 1,2 g
- Groente
- 140 g
- Zout
- 0,36 g
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een grote pan een beetje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg ook de paprikakruiden toen en bak kort mee.
Snijd de courgettes in grove stukken en voeg deze toe aan de pan.
Vul de pan met water tot je het water net ziet staan. De courgette zit dus niet helemaal onder water.
Voeg ook het bouillonblokje toe en breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook. Kook tot de courgette gaar is.
Kook ondertussen in 8 minuten de eieren in een aparte pan hard.
Haal de grote pan van het vuur en pureer de courgette met een staafmixer tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met wat peper.
Pel en snijd de eieren in grove stukjes en serveer dit op de soep.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
