Curry met gemengde vis


-
Hoofdgerecht, Vis
-
Bereidingstijd: 30 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de sperziebonen. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren.
Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes, scheid het groene deel van het witte deel.
Verhit bakolie in een ruime hapjespan. Fruit de ui en bak de knoflook en het witte deel van de paksoi mee.
Schil een stukje gember en kurkuma en rasp dit boven de pan. Pas op: kurkuma geeft heel erg af.
Schep 2 minuten om. Breng op smaak met kerriepoeder en zwarte peper.
Voeg de sperziebonen, kokosmelk, het groentebouillontablet en water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de vis toe en kook 5 minuten mee.
Voeg het merendeel van het groene paksoi toe en laat een beetje slinken.
Serveer de curry in diepe borden. Pers het limoentje erboven uit en garneer met een beetje groene paksoi.
Tip: Lekker met verse koriander en rode peper.