Pittige currypasta

Ingrediënten
- 4 spaanse pepers
- 4 tenen knoflook
- 40 g verse gember
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels garam masala
- 4 eetlepels olijfolie
- 140 g tomatenpurree
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 4 eetlepels geraspte kokos
- 2 theelepels komijn (djinten)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 67 kcal
- Koolhydraten
- 3,8 g
- - waarvan suikers
- 2,1 g
- Vet
- 4,9 g
- - waarvan verzadigd
- 1,1 g
- Eiwit
- 1,1 g
- Vezels
- 1,3 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,44 g
Bereiding
Snijd de steeltjes van de Spaanse peper en pel de knoflooktenen. Snijd beide in stukken en stop in de keukenmachine. Schil de gember.
Voeg de rest van de ingrediënten toe.
Mix tot een fijne puree. Schep, indien nodig, de currypasta tussendoor even om in de keukenmachine om alles goed te vermalen.
Tip: Deze currypasta kun je goed gebruiken voor bijvoorbeeld de Vega curry met bloemkoolrijst.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
