Eiersalade met bieslook en kappertjes

Aantal personen
10 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Eiersalade met bieslook en kappertjes

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 10 takjes bieslook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 theelepels mosterd
  • 3 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper naar smaak
  • Voor 10 porties.

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
45 kcal
Koolhydraten
0,7 g
- waarvan suikers
0,3 g
Vet
3,1 g
- waarvan verzadigd
1,2 g
Eiwit
3,6 g
Vezels
0,2 g
Groente
0 g
Zout
0,25 g

Bereiding

Kook de eieren 8 á 10 minuten en laat ze vervolgens schrikken onder koud stromend water.

Pel de eieren en snijd in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn en hak de kappertjes grof.

Meng de eieren met de bieslook, mosterd, griekse yoghurt, kappertjes, kerrie en peper.

Bewaar afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes