Eimuffin met mango

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de mango in kleine blokjes.

Klop de eieren los met de melk.

Voeg de mango en koek & speculaaskruiden toe aan het beslag.

Vet de muffinvorm in met zonnebloemolie en giet het beslag in de vormpjes.

Bak de eimuffins 20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.

Tip 1: Je kunt ook mango uit de vriezer gebruiken. Laat deze eerst even ontdooien zodat je de blokjes kleiner kunt snijden.

Tip 2: Vervang de halfvolle melk door sojamelk voor een lactosevrije versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g mango
  • 3 eieren
  • 40 ml halfvolle melk
  • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
  • ½ eetlepel zonnebloemolie

Koolhydraten 3,7 g
waarvan suikers 3,2 g
Vet 3,9 g
waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 4,1 g
Vezels 0,5 g
Groenten 0 g
Kcal 68
Zout 0,12 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!