Erwtensoep met munt
  • recipe icon Voorgerecht
  • time icon Bereidingstijd: 30 minuten
  • people icon Aantal personen: 6

Bereiding

Pel de ui en snij deze door de helft. Verwijder de blaadjes munt van de steeltjes en stop de blaadjes in de Soupmaker. Houd een paar blaadjes apart voor de garnering.

Voeg de ui samen met de (diepvries) erwten en de kippenbouillon toe aan de Soupmaker. Selecteer programma 1 van de Soupmaker.

Heb je geen Soupmaker? Doe dan een klein beetje olie in een pan, fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de erwten en de kippenbouillon toe en breng het geheel op laag vuur rustig aan de kook.

Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn. Meng deze met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Breng de soep op smaak met peper en zout uit de molen en giet deze in de soepkommen.

Garneer met de croutons, yoghurt en de overgebleven munt.

Tip: Je kan door de overgebleven yoghurt ook wat verse munt snijden en deze als spread serveren op wat gebakken volkoren toast.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 600 ml kippenbouillon, natriumarm
  • 500 g (diepvries) erwten
  • 1 bosje munt
  • 1 ui
  • zout & peper
  • 1 hand vol peterselieblaadjes
  • 50 g volkoren croutons
  • 50 g Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 teen knoflook

Koolhydraten 17,5 g
waarvan suikers 2,2 g
Vet 1,1 g
waarvan verzadigd 0,6 g
Eiwit 6,6 g
Vezels 4,7 g
Groente 100 g
Kcal 116
Zout 0,17 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!