Frittata met restjes

Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 ml kookroom
- 350 gram groenterestjes: wortel, broccoli, bloemkool, pompoen, paprika etc.
- volle hand kruidenrestjes: basilicum, peterselie, koriander etc.
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 1 bosui
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 367 kcal
- Koolhydraten
- 7,9 g
- - waarvan suikers
- 6,5 g
- Vet
- 29,9 g
- - waarvan verzadigd
- 11,4 g
- Eiwit
- 15,4 g
- Vezels
- 2,6 g
- Groente
- 175 g
- Zout
- 0,48 g
Bereiding
Snijd de groenten klein.
Bak de groenten met de olijfolie in een koekenpan een paar minuten op middelhoog vuur.
Snijd de kruiden fijn.
Klop de eieren samen met de room, kruiden en peper naar smaak luchtig.
Schenk over de groenten heen.
Zet een deksel op de pan en laat in 10 minuten op laag vuur gaar worden.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen.
Verdeel de frittata over twee borden en maak af met de bosui.
Tip: Ook lekker met wat gebrokkelde zachte geitenkaas en/of een eetlepel groente pesto
Tip: Serveer met geroosterde aardappeltjes uit de oven
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
