Fritatta met restjes

Bereiding

Snijd de groenten klein.

Bak de groenten met de olijfolie in een koekenpan een paar minuten op middelhoog vuur.

Snijd de kruiden fijn.

Klop de eieren samen met de room, kruiden en peper naar smaak luchtig.

Schenk over de groenten heen.

Zet een deksel op de pan en laat in 10 minuten op laag vuur gaar worden.

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen.

Verdeel de frittata over twee borden en maak af met de bosui.

Tip: Ook lekker met wat gebrokkelde zachte geitenkaas en/of een eetlepel groente pesto

Tip: Serveer met geroosterde aardappeltjes uit de oven

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 350 gram groenterestjes: wortel, broccoli, bloemkool, pompoen, paprika etc.
  • volle hand kruidenrestjes: basilicum, peterselie, koriander etc.
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 1 bosui
  • peper

Koolhydraten 7,9 g
waarvan suikers 6,5 g
Vet 29,9 g
waarvan verzadigd 11,4 g
Eiwit 15,4 g
Vezels 2,6 g
Groente 175 g
Kcal 367
Zout 0,48 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.