Fruitijs op een stokje

Bereiding

Maak het fruit schoon en snijd het in kleine stukjes of plakjes. Kleine vruchten als frambozen of blauwe bessen kunnen heel blijven.

Vul de vormpjes losjes met het fruit, bijna tot de rand.

Schenk de vormpjes vol met water. Steek de stokjes tussen het fruit en zet de ijslollievorm in de vriezer. Laat de ijsjes in minstens 4 uur goed hard worden.

Haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes. Misschien is het nodig de vorm even in een bak warm water te dompelen, zodat ze makkelijker uit de vorm glijden. Heel geschikt om op een zomerse dag te trakteren.

Lees meer over ijsjes

Ingrediënten

  • 300 g fruit naar keuze
  • optioneel: klein beetje suikervrije siroop
  • materiaal: (siliconen) ijslollievorm met stokjes

Koolhydraten 6,4 g
waarvan suikers 5,4 g
Vet 0,2 g
waarvan verzadigd 0,1 g
Eiwit 0,3 g
Vezels 0,9 g
Groenten 0 g
Kcal 31
Zout 0 g