Gestoofde venkel

Foto: Shutterstock
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 2 theelepels tomatenpuree
- 100 ml kippenbouillon*
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 86 kcal
- Koolhydraten
- 5 g
- - waarvan suikers
- 4,7 g
- Vet
- 5,2 g
- - waarvan verzadigd
- 0,8 g
- Eiwit
- 2,3 g
- Vezels
- 5 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 0,63 g
Bereiding
Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen.
Snijd de venkel in dunne plakken.
Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten. Strooi er peper over.
Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit bij de venkel.
Stoof de groente in 20 minuten gaar. Strooi het klein geknipte venkelgroen erover.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
