Gestoofde venkel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Gestoofde venkel
Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 100 ml kippenbouillon*

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
86 kcal
Koolhydraten
5 g
- waarvan suikers
4,7 g
Vet
5,2 g
- waarvan verzadigd
0,8 g
Eiwit
2,3 g
Vezels
5 g
Groente
200 g
Zout
0,63 g

Bereiding

Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen.

Snijd de venkel in dunne plakken.

Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten. Strooi er peper over.

Roer de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit bij de venkel.

Stoof de groente in 20 minuten gaar. Strooi het klein geknipte venkelgroen erover. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes