Gestoomde tofu met ketjap manis

Bereiding

Stoom de tofu 15 minuten. Voeg na 10 minuten de taugé toe.

Snijd ondertussen de chilipeper, bladselderij, bosui en ui fijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu tot het goudbruin is aan alle kanten. Bewaar de taugé in een schaaltje.

Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe. Vervolgens snijd je de tofu in plakken.

Meng het water met de ketjap manis.

Beleg een bord met taugé en doe vervolgens de plakken tofu erop met de ketjap manis.

Versier het bord met de chilipeper, bladselderij, bosui, ui en garneer het met een beetje gefrituurde uitjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 g tofu
  • 45 g taugé
  • 1 eetlepel water
  • 4 g bladselderij
  • 4 g bosui
  • 10 g ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • gebakken uitjes (optioneel)

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 12,6 g
waarvan suikers 11,3 g
Vet 20,7 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 19,2 g
Vezels 1,8 g
Groente 65 g
Kcal 317
Zout 0,83 g

Ingestuurd door: Sheryll Dumapal

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!