Gestoomde tofu met ketjap manis

Bereiding

Stoom de tofu 15 minuten. Voeg na 10 minuten de taugé toe.

Snijd ondertussen de chilipeper, bladselderij, bosui en ui fijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu tot het goudbruin is aan alle kanten. Bewaar de taugé in een schaaltje.

Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe. Vervolgens snijd je de tofu in plakken.

Meng het water met de ketjap manis.

Beleg een bord met taugé en doe vervolgens de plakken tofu erop met de ketjap manis.

Versier het bord met de chilipeper, bladselderij, bosui, ui en garneer het met een beetje gefrituurde uitjes.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 150 g tofu
  • 45 g taugé
  • 1 eetlepel water
  • 4 g bladselderij
  • 4 g bosui
  • 10 g ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • gebakken uitjes (optioneel)

Koolhydraten 12,6 g
waarvan suikers 11,3 g
Vet 20,7 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 19,2 g
Vezels 1,8 g
Groente 65 g
Kcal 317
Zout 0,83 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.