Greek bowl

Bereiding

Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de komkommer in blokjes, de rode ui in halve ringen en de cherrytomaatjes door de helft.

Bak de vegetarische kip in een klein beetje olijfolie tot het een mooi bruin kleurtje krijgt.

Serveer de rijst, vegetarische stukjes met de komkommer, tomaatjes en rode ui in een mooie kom.

Garneer met twee eetlepels Griekse yoghurt.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 60 g zilvervliesrijst
  • 90 g vegetarische stukjes (Vivera)
  • ¼ komkommer
  • ½ rode ui
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • olijfolie

Koolhydraten 60,9 g
waarvan suikers 11,3 g
Vet 17,6 g
waarvan verzadigd 4,7 g
Eiwit 26,8 g
Vezels 11 g
Groente 275 g
Kcal 530
Zout 1,51 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!