Groene currypasta

Bereiding

Pel en snijd de ui en knoflook grof. Halveer de groene pepers, verwijder eventueel de zaadlijsten als je de currypasta wat milder wilt. Schil de gember en snijd in grove stukken.

Verwijder de droge gedeelten van de citroengras en snijd de rest in stukken. Hak de koriander grof.

Was de limoen en rasp de schil. Pers vervolgens uit.

Doe alle ingrediënten samen in een blender of pureer met een staafmixer tot een mooie pasta.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 groene pepers
  • 5 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • 40 g verse koriander
  • 1 limoen
  • 1½ theelepel laos
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel peper
  • 1 eetlepel sojasaus, natriumarm
  • 4 eetlepels olijfolie

Koolhydraten 3,1 g
waarvan suikers 1,3 g
Vet 3,5 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 0,5 g
Vezels 0,5 g
Groente 20 g
Kcal 47
Zout 0,01 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.