Groenteburgers

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette in hele kleine blokjes.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, courgette, spinazie en doperwten tot deze gaar en zacht zijn. Voeg hier ook de kruiden aan toe.

Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.

Doe alle groenten met de kikkererwten en meel in een keukenmachine, of gebruik een staafmixer en pureer tot een grof mengsel.

Maak 6 ballen van dit mengsel en bak deze met wat olie in een pan, druk ze in de pan plat tot er een mooie burger ontstaat. Draai de burger na zo’n 5 minuten om.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 150 g spinazie (diepvries)
  • 50 g doperwten (diepvries)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snufje chilivlokken 
  • 1 blikje kikkererwten (200 g)
  • 5 eetlepels volkorenmeel

Koolhydraten 13,9 g
waarvan suikers 2,4 g
Vet 1,2 g
waarvan verzadigd 0,1 g
Eiwit 4,8 g
Vezels 4,7 g
Groente 70 g
Kcal 95
Zout 0,18 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.