Groenteomelet met verse kruiden

Ingrediënten
- 70 g courgette
- ½ gele paprika
- 2 takjes basilicum
- 2 takjes peterselie
- ¼ rode ui
- 2 eieren
- 2 eetlepels hüttenkäse
- peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 275 kcal
- Koolhydraten
- 5,9 g
- - waarvan suikers
- 5,5 g
- Vet
- 20,1 g
- - waarvan verzadigd
- 5,2 g
- Eiwit
- 16,1 g
- Vezels
- 2,5 g
- Groente
- 150 g
- Zout
- 0,57 g
Bereiding
Was de courgette en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
Snijd de basilicumblaadjes en peterselie klein. Maak de ui schoon en snijd in dunne partjes.
Klop de eieren los met de hüttenkäse en breng op smaak met peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, paprika en ui kort.
Voeg het eiermengsel toe en verdeel de verse kruiden over de omelet.
Bak de omelet totdat deze gaar is.
Je kunt het recept ook meteen voor 2 personen maken, zo hou je minder restjes over en heb je meteen een lekkere lunch voor de volgende dag.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
