Groente­stoof met wortel en linzen

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Foto groentestoof met wortel en linzen

Ingrediënten

  • 500 g champignon
  • 250 g winterpeen
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 laurierbladeren
  • 130 g linzen (blik)
  • peper naar smaak
  • 2 takjes verse peterselie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
264 kcal
Koolhydraten
27,4 g
- waarvan suikers
14 g
Vet
7,9 g
- waarvan verzadigd
1,5 g
Eiwit
14,1 g
Vezels
15,2 g
Groente
650 g
Zout
0,16 g

Bereiding

Maak de champignons schoon indien nodig en snijd in plakjes. Snijd de winterpeen en tomaten in blokjes. Maak de uien schoon en snipper.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui. Voeg de champignons, winterpeen, tomaten en laurier toe en bak kort mee. Plaats de deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten op laag vuur stoven.

Voeg de laatste 5 minuten de linzen toe.

Haal de laurierbladeren uit de pan en breng de stoof op smaak met peper.

Garneer de groentestoof met blaadjes peterselie.

Ook lekker met een geroosterde volkoren boterham of zilvervliesrijst. Liever koolhydraatarm? Gebruik dan een koolhydraatarme boterham of een groenterijst.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes