Havermoutkoekjes met blauwe bessen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havermout en het havermoutmeel in een grote kom, voeg de eieren en kwark toe en meng tot een glad beslag.

Voeg de blauwe bessen en pistachenoten toe aan het beslag en schep deze er doorheen.

Schep met 2 lepels kleine bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes met de lepel een klein beetje plat.

Bak de koekjes in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 75 g havermout
  • 25 g havermeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kwark
  • 50 g blauwe bessen
  • 50 g pistachenoten, gepeld

Koolhydraten 4,9 g
waarvan suikers 0,8 g
Vet 2,7 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,7 g
Vezels 1,0 g
Groente 0 g
Kcal 57
Zout 0,08 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.