IJsbergslawraps met tomaat

Bereiding

Was de tomaat en snijd klein. Pel en snipper de ui. Spoel de kidneybonen en mais in een zeef af onder de kraan.

Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui 3 minuten en bak daarna de tomaat, mais en kidneybonen mee. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Haal de slabladen netjes los van de krop (3 á 4 bladen per persoon), was de bladen en laat goed uitlekken. De overgebleven sla kun je wassen en klein snijden en door het groentemengsel husselen.

Pel de knoflook. Klop de zure room los met olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.

Vul de slabladen met het groentemengsel en strooi wat geraspte kaas erover. Garneer met een flinke lepel zure room.

Tip: Ook lekker met komijnpoeder en koriander.

Dit is een koolhydraatarm recept. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 3 biologische romatomaten
  • 2 biologische uien 
  • 200 g biologische kidneybonen 
  • 200 g biologische mais 
  • ½ biologische ijsbergsla 
  • 2 biologische knoflooktenen 
  • 50 g biologische geraspte kaas 
  • 75 ml biologische zure room
  • 1 eetlepel bakolie 
  • 2 theelepels paprikapoeder 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 38 g
waarvan suikers 14 g
Vet 29 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwitten 8 g
Vezels 14 g
Groente 275 g
Kcal 501
Zout 1,1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.