IJsbergsla­wraps met tomaat

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
IJsbergslawraps met tomaat

Ingrediënten

  • 3 romatomaten
  • 2 uien
  • 200 g kidneybonen
  • 200 g mais
  • ½ ijsbergsla
  • 2 knoflooktenen
  • 50 g geraspte kaas
  • 75 ml zure room
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
501 kcal
Koolhydraten
38 g
- waarvan suikers
14 g
Vet
29 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
8 g
Vezels
14 g
Groente
275 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Was de tomaat en snijd klein. Pel en snipper de ui. Spoel de kidneybonen en mais in een zeef af onder de kraan.

Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui 3 minuten en bak daarna de tomaat, mais en kidneybonen mee. Breng op smaak met paprikapoeder en peper.

Haal de slabladen netjes los van de krop (3 á 4 bladen per persoon), was de bladen en laat goed uitlekken. De overgebleven sla kun je wassen en klein snijden en door het groentemengsel husselen.

Pel de knoflook. Klop de zure room los met olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper.

Vul de slabladen met het groentemengsel en strooi wat geraspte kaas erover. Garneer met een flinke lepel zure room.

Tip: Ook lekker met komijnpoeder en koriander.

Dit is een koolhydraatarm recept. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes