Foto van de Indiase salade met bloemkoolrijst, walnoten, geitenkaas en komkommer

Bereiding

Snipper de sjalot fijn.

Warm 1 eetlepel olijfolie op in een pan en bak de bloemkoolrijst twee minuten op hoog vuur.

Roer de sjalot erdoor en laat afkoelen.

Hak de walnoten fijn. Snijd de geitenkaas.

Halveer de komkommer door de lengte verwijder de zaadjes met een lepel en snijd in blokjes.

Meng de walnoten, de selderij, het amandelschaafsel,de geitenkaas, de komkommer en de kokosrasp door de afgekoelde bloemkoolrijst.

Boen voor de dressing de limoenschil en rasp de helft. Pers een helft van de limoen.

Meng de olie, de azijn, het limoensap en de limoenrasp met kerrie. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g bloemkoolrijst  
  • 75 g walnoten
  • 100 g geitenkaas (rol)
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel gedroogde selderij
  • 30 g amandelschaafsel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • ½ limoen
  • ½ eetlepel azijn
  • 2 theelepels kerrie
  • peper

Koolhydraten 5,7 g
waarvan suikers 3,6 g
Vet 30,6 g
waarvan verzadigd 6,5 g
Eiwit 9,5 g
Vezels 3,5 g
Groente 105 g
Kcal 343
Zout 0,27 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.