Indiase salade met bloemkoolrijst

Ingrediënten
- 1 sjalot
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 g bloemkoolrijst
- 75 g walnoten
- 100 g geitenkaas (rol)
- ½ komkommer
- 1 eetlepel gedroogde selderij
- 30 g amandelschaafsel
- 2 eetlepels geraspte kokos
- ½ limoen
- ½ eetlepel azijn
- 2 theelepels kerrie
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 343 kcal
- Koolhydraten
- 5,7 g
- - waarvan suikers
- 3,6 g
- Vet
- 30,6 g
- - waarvan verzadigd
- 6,5 g
- Eiwit
- 9,5 g
- Vezels
- 3,5 g
- Groente
- 105 g
- Zout
- 0,27 g
Bereiding
Snipper de sjalot fijn.
Warm 1 eetlepel olijfolie op in een pan en bak de bloemkoolrijst twee minuten op hoog vuur.
Roer de sjalot erdoor en laat afkoelen.
Hak de walnoten fijn. Snijd de geitenkaas.
Halveer de komkommer door de lengte verwijder de zaadjes met een lepel en snijd in blokjes.
Meng de walnoten, de selderij, het amandelschaafsel,de geitenkaas, de komkommer en de kokosrasp door de afgekoelde bloemkoolrijst.
Boen voor de dressing de limoenschil en rasp de helft. Pers een helft van de limoen.
Meng de olie, de azijn, het limoensap en de limoenrasp met kerrie. Breng eventueel op smaak met wat peper.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
