Indiase salade met bloem­kool­rijst

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Foto van de Indiase salade met bloemkoolrijst, walnoten, geitenkaas en komkommer

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 75 g walnoten
  • 100 g geitenkaas (rol)
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel gedroogde selderij
  • 30 g amandelschaafsel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • ½ limoen
  • ½ eetlepel azijn
  • 2 theelepels kerrie
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
343 kcal
Koolhydraten
5,7 g
- waarvan suikers
3,6 g
Vet
30,6 g
- waarvan verzadigd
6,5 g
Eiwit
9,5 g
Vezels
3,5 g
Groente
105 g
Zout
0,27 g

Bereiding

Snipper de sjalot fijn.

Warm 1 eetlepel olijfolie op in een pan en bak de bloemkoolrijst twee minuten op hoog vuur.

Roer de sjalot erdoor en laat afkoelen.

Hak de walnoten fijn. Snijd de geitenkaas.

Halveer de komkommer door de lengte verwijder de zaadjes met een lepel en snijd in blokjes.

Meng de walnoten, de selderij, het amandelschaafsel,de geitenkaas, de komkommer en de kokosrasp door de afgekoelde bloemkoolrijst.

Boen voor de dressing de limoenschil en rasp de helft. Pers een helft van de limoen.

Meng de olie, de azijn, het limoensap en de limoenrasp met kerrie. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes