Kip siam met broccolirijst

Bereiding

Schil en snijd de gember fijn, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze samen met de gesneden gember toe aan de pan.

Bak de kip op hoog vuur in zo’n 5 minuten gaar.

Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de kip.

Meng in een apart kommetje het water, sojasaus en arrowroot tot een gladde saus. Voeg de saus toe aan de pan met kip en verhit 2 tot 3 minuten tot de saus wat is ingedikt.

Is de saus nog wat te dik? Voeg dan een klein beetje meer water toe.

Verhit in een andere pan een klein beetje olie en bak hierin de broccolirijst 2 tot 3 minuten.

Meng alles door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met wat gesneden bosui en cashewnoten.

Ingrediënten

  • 1 cm gember
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 25 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus (met minder zout)
  • 1 theelepel arrowroot
  • 400 g broccolirijst
  • 2 stengels bosui
  • 50 g cashewnoten, ongezouten
  • olijfolie

Koolhydraten 26,7 g
waarvan suikers 17,3 g
Vet 21,0 g
waarvan verzadigd 4,2 g
Eiwit 34,1 g
Vezels 8,6 g
Groente 320 g
Kcal 449
Zout 0,14 g