Kip teriyaki salade

Bereiding

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de kipfiletblokjes.

Voeg halverwege het bakken de sojasaus en gemberpoeder toe aan de kip en pers de knoflook erboven uit.

Bak de taugé 1 minuut mee met de kip.

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes.

Verdeel de sla over de borden en verdeel hierover de kip en taugé.

Garneer met de cashewnoten, bosui en pers wat limoensap uit boven de borden.

Lekker met wat maïs en rode paprika!

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 150 g kipfiletblokjes
  • 2 eetlepels sojasaus, natriumarm
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g taugé
  • 1 bosui
  • 150 g gemengde sla
  • 70 g cashewnoten, ongezouten
  • 1 limoen

Koolhydraten 19,6 g
waarvan suikers 12,9 g
Vet 20,3 g
waarvan verzadigd 4,2 g
Eiwit 33,9 g
Vezels 3,5 g
Groente 160 g
Kcal 403
Zout 0,18 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!