Kipsaté met bloemkoolrijst

Ingrediënten
- 1 rode peper
- 10 g gember
- 200 g komkommer
- 1 eetlepel azijn
- 250 g kipfiletblokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje peper
- 400 g bloemkoolrijst
- 40 ml melk
- 3 eetlepels 100% pindakaas
- 1 eetlepel sojasaus, natriumarm
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 451 kcal
- Koolhydraten
- 19,4 g
- - waarvan suikers
- 13 g
- Vet
- 22,1 g
- - waarvan verzadigd
- 3,3 g
- Eiwit
- 40 g
- Vezels
- 8 g
- Groente
- 310 g
- Zout
- 0,22 g
Bereiding
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn.
Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer met de azijn.
Meng de kipfiletblokjes met de olijfolie en peper. Rijg aan de satéprikkers.
Verhit een grillpan en bak de kipspiesje gaar.
Verhit een koekenpan en bak de bloemkoolrijst samen met de helft van de gember en de helft van de rode peper gaar.
Verhit de melk in een klein pannetje en voeg de pindakaas toe. Voeg de sojasaus, de overige gember en overige rode peper toe en meng. Verhit het geheel op laag vuur.
Serveer de bloemkoolrijst met de kipspies, satésaus en de komkommer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
