Kipspiesjes met gegrilde groenten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Kipspiesjes met gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 1 knoflookteen
  • 1 komkommer
  • 2 theelepels Tzatziki kruiden
  • 3 uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 200 g kipdijbeenfilet, blokjes
  • 50 ml yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels bakolie
  • paprikapoeder naar smaak
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
549 kcal
Koolhydraten
25 g
- waarvan suikers
21 g
Vet
35 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
28 g
Vezels
8 g
Groente
480 g
Zout
0,1 g

Bereiding

Pel de knoflook voor de tzatziki. Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Schraap met een lepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof in een keukenmachine of met een rasp.

Doe de komkommerrasp in een zeef, bestrooi met zout en zet even opzij zodat het vocht eruit kan trekken. Druk het vocht uit de komkommer en dep droog.

Meng de komkommerrasp met yoghurt. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met citroensap en tzatziki kruiden.

Pel de ui en snijd in partjes. Was de courgette en aubergine en snijd in de lengte in dunne repen of plakken.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de groenten lichtbruin aan alle kanten (je kunt de aubergine en courgette ook grillen in een grillpan).

Dep de kip droog en rijg de kipblokjes met de uien aan een spiesje. Bak de kipspiesjes rondom bruin en gaar. Breng op smaak met paprikapoeder en peper.

Serveer de kipspiesjes met de tzatzikisaus en de gebakken/gegrilde groenten ernaast.

Tip: Je kunt ook (geroosterde) paprika's, tomaatjes en ui aan het spiesje prikken.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes