Kool­hydraat­arme groente­stoof

Bereiding

Breng het water aan de kook. Was de raapjes en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.

Verhit bakolie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en raapjes toe en bak even mee. Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het water toe.

Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Strooi tijm erover en laat de raapjes en pompoen 15-20 minuten afgedekt stoven.

Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol kleine gehaktballetjes ervan. Doe het bij de pan en laat in het vocht garen.

Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm) en voeg op het laatst toe aan de pan met de raapjes. Verwarm kort mee totdat de raapsteeltjes beginnen te slinken.

Serveer de groentestoof in diepe borden.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g biologische raapjes 
  • 1 biologische ui 
  • 400 g biologische butternut pompoen, gesneden
  • ½ biologische groentebouillontablet, zoutarm
  • 2 theelepels biologische tijm
  • 200 g biologische kalfsgehakt
  • 1 bosje biologische raapstelen
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 12,6 g
waarvan suikers 6,4 g
Vet 23,7 g
waarvan verzadigd 7,3 g
Eiwit 25,2 g
Vezels 8,4 g
Groente 460 g
Kcal 458
Zout 0,81 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!