Kruidige havermout

Bereiding

Doe de havermout, steranijs, (plantaardige) melk en het lijnzaad in een pannetje en breng aan de kook.

Kook 2 minuten en roer regelmatig.

Verwijder de steranijs. Voeg de koek en speculaaskruiden toe en roer door de havermout. Laat kort afkoelen.

Giet de havermout in een bakje en garneer met het amandelschaafsel.

Dit recept kun je ook maken als overnight oats. Doe alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel in een bakje en plaats overnacht in de koelkast. Zo is ´s ochtends je ontbijt meteen klaar. Alleen nog even de steranijs eruit halen en het amandelschaafsel toevoegen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 30 g havermout
  • ½ steranijs
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 10 g gebroken lijnzaad
  • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
  • 4 g amandelschaafsel

Koolhydraten 36,1 g
waarvan suikers 12,6 g
Vet 11,2 g
waarvan verzadigd 3,2 g
Eiwit 15,4 g
Vezels 8 g
Groente 0 g
Kcal 322
Zout 0,28 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!