Lams­gehakt­balletjes in tomaten­venkelsaus
  • Hapje Vlees
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal personen: 4

Bereiding

Snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.

Doe het gehakt met de helft van de uien en knoflook in een kom. Voeg zout, peper, koriander, komijn, de eieren en 2-3 eetlepels paneermeel toe. Kneed tot een smeuïg, maar samenhangend mengsel (voeg evt. wat extra paneermeel toe) en vorm hiervan gehaktballetjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan of braadpan en bak de ballen.

Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Was de tomaten en venkel en snijd ze in stukjes.

Voeg de achtergehouden ui en knoflook toe aan de pan. Bak deze 2 tot 3 minuten. Voeg de peper, tomaten en venkel toe en bak tot de groenten wat zachter zijn.

Blus af met witte wijn en laat het gerecht nog eventjes zachtjes sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Strooi bieslook over het gerecht

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g lamsgehakt
  • zout, peper
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 eieren
  • 40 g paneermeel
  • 10 ml olijfolie
  • 1 rode peper
  • 6 trostomaten
  • 2 venkelknollen
  • flinke scheut witte wijn
  • 1 bosje verse bieslook

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 14,6 g
waarvan suikers 6,8 g
Vet 18,8 g
waarvan verzadigd 7,1 g
Eiwit 25,8 g
Vezels 4 g
Groente 200 g
Kcal 343
Zout 0,5 g

Ingestuurd door: 24Kitchen

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!