Lente in je bowl

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Lente in je bowl

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 130 g volkoren basmatirijst
  • 150 g wortels
  • 2 rode uien
  • 1 avocado
  • 100 g babyspinazie
  • ½ rode peper
  • 1 limoen
  • 25 g cashewnoten
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus (of tamarisaus)
  • (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
731 kcal
Koolhydraten
70 g
- waarvan suikers
6 g
Vet
39 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
18 g
Vezels
13 g
Groente
240 g
Zout
1 g

Bereiding

Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog.

Verhit bakolie in een koekenpan en rooster de kikkererwten op een middelhoog vuur bruin en knapperig. Schud de pan regelmatig om. Breng op smaak met zout, (chili)peper en paprikapoeder.

Was de rijst in een zeef onder de kraan. Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.

Schil de wortel en rasp fijn. Pel en snipper de ui heel fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Was de spinazie, verwijder de worteltjes en laat goed uitlekken in een zeef.

Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes Houd je niet van pittig? Verwijder dan eerst de zaadjes. Was de limoen en rasp de schil. Pers het sap eruit. Klop een dressing van olijfolie extra vierge, sojasaus (of tamarisaus), limoensap, rode peper.

Schik alle ingrediënten in een mooie kom en druppel de dressing erover. Garneer met cashewnoten en de krokant gebakken kikkererwten.

Tip: Je kunt de kikkererwten ook roosteren in de oven als je dat makkelijker vindt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes