Licht pittige currypasta

Ingrediënten
- 5 cm verse gember
- ½ ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel garam masala
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 14 kcal
- Koolhydraten
- 2,2 g
- - waarvan suikers
- 0,8 g
- Vet
- 0,3 g
- - waarvan verzadigd
- 0 g
- Eiwit
- 0,5 g
- Vezels
- 0,6 g
- Groente
- 10 g
- Zout
- 0,01 g
Bereiding
Schil en rasp de gember, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer tot een egale pasta.
Houd je van curry? Bekijk dan ook het recept voor deze gele curry.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.
