Licht pittige currypasta

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Licht pittige currypasta

Ingrediënten

  • 5 cm verse gember
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel garam masala

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
14 kcal
Koolhydraten
2,2 g
- waarvan suikers
0,8 g
Vet
0,3 g
- waarvan verzadigd
0 g
Eiwit
0,5 g
Vezels
0,6 g
Groente
10 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Schil en rasp de gember, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer tot een egale pasta.

Houd je van curry? Bekijk dan ook het recept voor deze gele curry.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!

7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge. Meedoen is leuk, lekker en goed voor je gezondheid. Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken!

Groente en fruit in de vorm van een ijsco