Gele currypasta

Bereiding

Snijd de sjalotjes en knoflook grof. Schil eerst de gember en snijd daarna ook in grove stukken. Snijd de citroengrasstengel heel fijn. Boen de limoen eerst schoon en rasp daarna.

Meng deze ingrediënten goed door elkaar en pureer dit met de staafmixer of keukenmachine tot een glad mengsel.

Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan het 'natte mengsel' en roer alle ingrediënten goed door elkaar.

Tip: gebruik een ijsblokjesvorm om de curry gemakkelijk per portie in te vriezen.

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 bol knoflook
  • 60 g verse gember
  • 1 stokje citroengras (sereh)
  • 1 eetlepel limoenrasp
  • handje verse koriander
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 eetlepel koriander (gemalen)
  • 1 theelepel komijnzaad (gemalen)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kerrie

Koolhydraten 2,5 g
waarvan suikers 0,2 g
Vet 0,3 g
waarvan verzadigd 0 g
Eiwit 0,6 g
Vezels 0,7 g
Groente 0 g
Kcal 16
Zout 0,01 g