Linzenstoofpot

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de paprika-peper droge worst in plakjes. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan.

Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de worst en paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg tenslotte de tomaat en linzen toe. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Laat 10 minuten sudderen.

Serveer de linzenstoofpot in mooie borden.

Tip: Houd je van pittig eten? Breng het gerecht dan verder op smaak met chilivlokken of chilipeper. Ook lekker met verse koriander.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische uien 
  • 2 biologische knoflooktenen
  • 2 biologische gele paprika's
  • 3 biologische romatomaten
  • 55 g biologische paprika-peper droge worst
  • 400 g biologische linzen
  • 2 theelepels biologisch paprikapoeder
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 16 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwitten 21 g
Vezels 15 g
Groente 220 g
Kcal 570
Zout 1,5 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.