Linzenstoofpot

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaten en snijd in blokjes. Snijd de paprika-peper droge worst in plakjes. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan.

Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de worst en paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg tenslotte de tomaat en linzen toe. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Laat 10 minuten sudderen.

Serveer de linzenstoofpot in mooie borden.

Tip: Houd je van pittig eten? Breng het gerecht dan verder op smaak met chilivlokken of chilipeper. Ook lekker met verse koriander.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 2 biologische uien 
  • 2 biologische knoflooktenen
  • 2 biologische gele paprika's
  • 3 biologische romatomaten
  • 55 g biologische paprika-peper droge worst
  • 400 g biologische linzen
  • 2 theelepels biologisch paprikapoeder
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 16 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwitten 21 g
Vezels 15 g
Groente 220 g
Kcal 570
Zout 1,5 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!