Macaroni carbonara

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Macaroni carbonara

Ingrediënten

  • 1 knoflookteen
  • 2 preien
  • 250 g champignons
  • 5 g verse peterselie
  • 170 g volkoren macaroni
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
595 kcal
Koolhydraten
65 g
- waarvan suikers
10 g
Vet
23 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
24 g
Vezels
14 g
Groente
185 g
Zout
0,3 g

Bereiding

Pel de knoflook en snijd fijn.

Snijd de prei in halve ringen en was in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de verse peterselie fijn.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de prei en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een deel van de peterselie toe, zet het vuur laag en laat de prei afgedekt nog 5 minuten sudderen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om te voorkomen dat de prei aanbakt. Breng op smaak met peper.

Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en vang wat kookvocht op.

Roer de eieren met zout, veel peper en wat kookvocht los in een kom en voeg de prei en het eimengsel toe aan de pan met pasta. Roer het snel door elkaar en laat de pasta met de deksel op de pan 5 minuten rusten totdat het ei is gestold. Schud af en toe met de pan heen en weer om het eimengsel te verdelen, maar laat de deksel op de pan zodat het niet afkoelt. Mocht het niet stollen dan kun je de pan ook een paar minuten verwarmen.

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de champignons bruin en gaar. Breng op smaak met peper.

Serveer pasta carbonara met de gebakken champignons. Garneer met de overgebleven verse peterselie.

Tip: Het is ook lekker om wat knoflook met de champignons mee te bakken.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes