Makreel met bloemkool­couscous

Bereiding

Was de aardappels goed (verwijder de schil niet). Snijd de aardappelen in de lengte in kwarten.

Marineer de aardappelen met de gehakte knoflook, olijfolie en gehakte rozemarijn. Doe de aardappelen in een ovenschaal en laat ze ongeveer 30 minuten op 160 graden garen in de oven.

Meng voor de korianderolie de olijfolie met de zeer fijngehakte verse korinader. 

Meng voor het kruidenmengsel alle ingrediënten goed door elkaar.

Maak de bloemkool fijn in een keukenmachine tot de structuur van couscous bereikt is, grove korrelstructuur.

Snijd de overige groenten en de abrikozen in blokjes van 1 cm en bak ze in 1 eetlepel olijfolie. 

Voeg het kruidenmengsel toe aan de gebakken groenten. Voeg daarna de bloemkool toe en bak deze kort mee.

Bak de makreelfilet in 1 eetlepel olijfolie, op de huid, ongeveer 5 minuten.

Serveer de groentencouscous op het bord met de makreelfilet erop en de Rosevalaardappeltjes er omheen. Druppel een beetje korianderolie op de makreelfilet en de rest eromheen. 
 

Bekijk de andere recepten van Landal chefkoks's

Ingrediënten

Rosevalaardappelen

  • 480 g rosevalaardappelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes verse rozemarijn

Korianderolie

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 g verse koriander

Kruidenmengsel

  • 4 g korianderpoeder
  • 4 g peterselie
  • 4 g gemberpoeder
  • 4 g kaneelpoeder
  • 4 g kurkuma
  • 4 g peper
  • 4 g komijnpoeder

Makreelfilet en groenten

  • 4 keer 80 g makreelfilet (met vel, goed geschubt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 480 g bloemkool
  • 80 g rode paprika
  • 80 g courgette
  • 160 g aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 abrikozen

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 36,3 g
waarvan suikers 9,5 g
Vet 30,8 g
waarvan verzadigd 5,8 g
Eiwit 21,3 g
Vezels 7,6 g
Groente 230 g
Kcal 613
Zout 0,2 g

Ingestuurd door: Tim Bosch (Landal)