Makreelsalade met radijs

Bereiding

Meng in een kommetje de Griekse yoghurt, citroensap en appel-ciderazijn tot een gladde dressing.

Snijd de komkommer en groene appel in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes. Breek met je handen de makreel in grove stukken.

Meng in een grote kom de sla met de komkommer, appel, radijs, makreel en de dressing of serveer deze apart.

Wil je meer gezonde recepten ontvangen?

Schrijf je in voor de Nationale Suiker Challenge 2020 en ontvang gratis het Suiker Challenge Magazine met nog meer heerlijke recepten!

Schrijf je in

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels appel-ciderazijn
  • 150 g romaine sla
  • 1 komkommer
  • 1 groene appel
  • 16 radijsjes
  • 250 g gerookte makreel
  • handje bieslook

Koolhydraten 9,3 g
waarvan suikers 7,6 g
Vet 19,2 g
waarvan verzadigd 5,7 g
Eiwit 16,1 g
Vezels 1,6 g
Groente 125 g
Kcal 279
Zout 1,2 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!