Makreelsalade met radijs

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Type gerecht
Makreelsalade met radijs

Ingrediënten

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels appel-ciderazijn
  • 150 g romaine sla
  • 1 komkommer
  • 1 groene appel
  • 16 radijsjes
  • 250 g gerookte makreel
  • handje bieslook

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
279 kcal
Koolhydraten
9,3 g
- waarvan suikers
7,6 g
Vet
19,2 g
- waarvan verzadigd
5,7 g
Eiwit
16,1 g
Vezels
1,6 g
Groente
125 g
Zout
1,2 g

Bereiding

Meng in een kommetje de Griekse yoghurt, citroensap en appel-ciderazijn tot een gladde dressing.

Snijd de komkommer en groene appel in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes. Breek met je handen de makreel in grove stukken.

Meng in een grote kom de sla met de komkommer, appel, radijs, makreel en de dressing of serveer deze apart.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes