Makreelsalade met radijs

Ingrediënten
- 150 ml Griekse yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels appel-ciderazijn
- 150 g romaine sla
- 1 komkommer
- 1 groene appel
- 16 radijsjes
- 250 g gerookte makreel
- handje bieslook
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 279 kcal
- Koolhydraten
- 9,3 g
- - waarvan suikers
- 7,6 g
- Vet
- 19,2 g
- - waarvan verzadigd
- 5,7 g
- Eiwit
- 16,1 g
- Vezels
- 1,6 g
- Groente
- 125 g
- Zout
- 1,2 g
Bereiding
Meng in een kommetje de Griekse yoghurt, citroensap en appel-ciderazijn tot een gladde dressing.
Snijd de komkommer en groene appel in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes. Breek met je handen de makreel in grove stukken.
Meng in een grote kom de sla met de komkommer, appel, radijs, makreel en de dressing of serveer deze apart.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
