Marok­kaans stoofpotje

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Marokkaans stoofpotje

Ingrediënten

  • 200 g kipdijbeenfilet blokjes
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 500 g regenboogpenen
  • 2 rode uien
  • 10 g rozijnen
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 courgette
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel bakolie
  • 200 ml water
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
500 kcal
Koolhydraten
29 g
- waarvan suikers
21 g
Vet
29 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
24 g
Vezels
11 g
Groente
490 g
Zout
1,5 g

Bereiding

Bestrooi de blokjes kipdijbeenfilet met de helft van de ras el hanout en peper. Verhit bakolie in een braadpan en bak de kip op een middelhoog vuur rondom lichtbruin.

Schil de regenboogpenen en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in parten. Voeg de penen en ui toe aan de pan met de kip en bak 2 minuten mee. Voeg het water, de rest van de ras el hanout en rozijnen toe en verkruimel het groentebouillonblokje erboven.

Roer door elkaar en laat afgedekt 15-20 minuten op een laag vuur stoven.

Was intussen de courgette en snijd in blokjes. Stoof de courgette de laatste 10 minuten mee. Boen de citroen schoon en rasp de schil.

Bestrooi de groentestoof vlak voor het serveren met citroenrasp.

Tip: Deze Marokkaans stoofpot is ook lekker als je nog verse kruiden toevoegt, zoals platte peterselie of koriander.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes