Meloensoep met vanillekwark

Bereiding

Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Verwijder de schil en snijd de meloen in grove stukken. Pureer de meloen met de kinderchampagne in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde soep.

Dek af en zet het eventueel nog enkele uren in de koelkast.

Verdeel de soep over zes schaaltjes, schep er wat vanillekwark in en verdeel de bessen erover.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 1 rijpe cavaillon-meloen geschild en gekoeld (750 g vruchtvlees)
  • 200 ml kinderchampagne
  • 4 eetlepels halfvolle vanillekwark
  • 150 g blauwe bessen

Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 22 g
Vet 0,5 g
Waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 2,4 g
Vezels 1,6 g
Kcal 108
Groenten - g
Zout 0,09 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!