Meloensoep met vanillekwark

Bereiding

Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Verwijder de schil en snijd de meloen in grove stukken. Pureer de meloen met de kinderchampagne in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde soep.

Dek af en zet het eventueel nog enkele uren in de koelkast.

Verdeel de soep over zes schaaltjes, schep er wat vanillekwark in en verdeel de bessen erover.

Dit recept komt uit het kookboek:

Ingrediënten

  • 1 rijpe cavaillon-meloen geschild en gekoeld (750 g vruchtvlees)
  • 200 ml kinderchampagne
  • 4 eetlepels halfvolle vanillekwark
  • 150 g blauwe bessen

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 22 g
Vet 0,5 g
Waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 2,4 g
Vezels 1,6 g
Kcal 108
Groenten - g
Zout 0,09 g