Muffins met appel, citroen en gember

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Kluts de eieren in een ruime kom.

Doe de melk erbij en zet weg.

Rasp de citroen en gember boven een andere kom.

Snijd de appel (schillen hoeft niet) in kleine blokjes en voeg toe.

Voeg de rest van de droge ingrediënten toe.

Meng goed door elkaar.

Doe het eimengsel erbij.

Schep nog een paar keer om tot er een stevig beslag ontstaat.

Verdeel over de muffinvormpjes.

Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • citroenrasp van ½ citroen
  • 10 g verse gember
  • 1 kleine appel
  • 100 g amandelmeel
  • 75 g boekweitmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 volle theelepels koek- of speculaaskruiden

Koolhydraten 14,4 g
waarvan suikers 3,1 g
Vet 11,3 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 8,4 g
Vezels 3,1 g
Groente 0 g
Kcal 192
Zout 0,09 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!