Nasi goreng met hamreepjes

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat de rijst afkoelen op een platte schaal.

Snijd de ham in reepjes. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Schil de gember en kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!).

Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Bak vervolgens de hamreepjes mee.

Voeg de nasigroenten toe en roerbak op een hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met de komijnpoeder, gember rasp en eventueel met (chili)peper.

Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak de rijst met de kurkuma rasp en tamarisaus op een middelhoog vuur. Schep of schud de rijst regelmatig om.

Roer de gebakken rijst, hamreepjes en groenten door elkaar. Of serveer de rijst, hamreepjes en groenten naast elkaar.

Tip: Ook erg lekker met een gebakken eitje of pinda's. Houd je meer van pittig? Voeg dan wat sambal of een verse peper toe.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 130 g biologische volkoren basmatirijst
  • 90 g biologische schouderham
  • 1 biologische ui
  • 2 biologische knoflooktenen
  • 1 theelepel biologische gember, rasp
  • 1 theelepel biologische kurkuma, rasp
  • 500 g biologische nasigroenten
  • 2 theelepels biologische komijnpoeder
  • 2 eetlepels bakolie
  • 1 eetlepel tamarisaus (of sojasaus)
  • (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 66 g
waarvan suiker 2 g
Vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwitten 19 g
Vezels 10 g
Groente 275 g
Kcal 543
Zout 1,8 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!