Ontbijt­koek met noten en gember

Aantal personen
15 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Ontbijtkoek met noten en gember

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 ml amandelmelk
  • 250 g amandelmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 kleine theelepel pimentpoeder
  • 70 g walnoten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
139 kcal
Koolhydraten
2,5 g
- waarvan suikers
0,9 g
Vet
12,6 g
- waarvan verzadigd
1,2 g
Eiwit
4,6 g
Vezels
2,3 g
Groente
0 g
Zout
0,12 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Kluts het ei met een garde luchtig. Voeg hier de amandelmelk aan toe.

Meng hier vervolgens langzaam de amandelmeel, bakpoeder en kruiden doorheen tot een glad beslag.

Hak de noten grof, houdt er een paar opzij, en meng deze voorzichtig met een spatel door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en garneer met de overgebleven walnoten.

Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes