Ontbijtwafels met granaatappel

Ingrediënten
- 80 g volkorenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 80 g kwark
- 2 theelepels zonnebloemolie
- 1 banaan (topping)
- 30 g granaatappelpitjes (topping)
- snufje kaneel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 277 kcal
- Koolhydraten
- 40,5 g
- - waarvan suikers
- 15,3 g
- Vet
- 5,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,2 g
- Eiwit
- 13,1 g
- Vezels
- 5,9 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,14 g
Bereiding
Meng het volkorenmeel en bakpoeder in een kom. Voeg het ei en de kwark toe en meng tot een glad beslag.
Verwarm het wafelijzer en bestrijk met wat zonnebloemolie.
Giet een beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.
Snijd de banaan in plakjes. Serveer de wafels met de plakjes banaan, granaatappelpitjes en een snufje kaneel.
Liever een hartig ontbijt, gebruik dan bijvoorbeeld kipfilet en tomaat als topping op de wafel.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
