Ontbijt­wafels met granaat­appel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Ontbijtwafels met granaatappel

Ingrediënten

  • 80 g volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 80 g kwark
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 1 banaan (topping)
  • 30 g granaatappelpitjes (topping)
  • snufje kaneel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
277 kcal
Koolhydraten
40,5 g
- waarvan suikers
15,3 g
Vet
5,4 g
- waarvan verzadigd
1,2 g
Eiwit
13,1 g
Vezels
5,9 g
Groente
0 g
Zout
0,14 g

Bereiding

Meng het volkorenmeel en bakpoeder in een kom. Voeg het ei en de kwark toe en meng tot een glad beslag.

Verwarm het wafelijzer en bestrijk met wat zonnebloemolie.

Giet een beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.

Snijd de banaan in plakjes. Serveer de wafels met de plakjes banaan, granaatappelpitjes en een snufje kaneel.

Liever een hartig ontbijt, gebruik dan bijvoorbeeld kipfilet en tomaat als topping op de wafel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes