Oven­omelet met prei en geiten­kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de prei en de paprika. Verwijder de uiteinden van de prei en snijd in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten 2 á 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Provençaalse kruiden toe.

Klop de eieren los samen met de melk. Kruid met peper.

Bestrijk een kleine ovenschaal met olijfolie. Verdeel de groenten over de ovenschaal en verkruimel de geitenkaas erboven.

Giet de eieren erbij en bak 20 minuten in de oven.

Laat kort afkoelen en snijd vervolgens in porties.

Tip: Makkelijk om voor meerdere dagen tegelijk te maken.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 prei (+/- 100 g)
  • ½ rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel Provençaalse kruiden
  • 4 eieren
  • 25 ml halfvolle melk
  • peper naar smaak
  • 25 g geitenkaas

Koolhydraten 4,3 g
waarvan suikers 2,7 g
Vet 16,9 g
waarvan verzadigd 5,4 g
Eiwit 15,5 g
Vezels 2 g
Groenten 74 g
Kcal 235
Zout 0,53 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!