Oven­omelet met prei en geiten­kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de prei en de paprika. Verwijder de uiteinden van de prei en snijd in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten 2 á 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Provençaalse kruiden toe.

Klop de eieren los samen met de melk. Kruid met peper.

Bestrijk een kleine ovenschaal met olijfolie. Verdeel de groenten over de ovenschaal en verkruimel de geitenkaas erboven.

Giet de eieren erbij en bak 20 minuten in de oven.

Laat kort afkoelen en snijd vervolgens in porties.

Tip: Makkelijk om voor meerdere dagen tegelijk te maken.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 prei (+/- 100 g)
  • ½ rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel Provençaalse kruiden
  • 4 eieren
  • 25 ml halfvolle melk
  • peper naar smaak
  • 25 g geitenkaas

Koolhydraten 4,3 g
waarvan suikers 2,7 g
Vet 16,9 g
waarvan verzadigd 5,4 g
Eiwit 15,5 g
Vezels 2 g
Groenten 74 g
Kcal 235
Zout 0,53 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.