Oven­schotel met pompoen en vege­tarische balletjes

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Ovenschotel met pompoen en vegetarische balletjes

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 500 g krieltjes
  • 250 g vegetarische balletjes
  • 1 rode ui
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel cayennepeper
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
376 kcal
Koolhydraten
31,8 g
- waarvan suikers
5,4 g
Vet
19,2 g
- waarvan verzadigd
3 g
Eiwit
15,4 g
Vezels
7,1 g
Groente
150 g
Zout
1 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kook de krieltjes in een klein pannetje zo’n 5 minuten voor.

Boen de pompoen schoon en halveer hem. Verwijder de pitten en snijd vervolgens de pompoen in parten van ongeveer 1 cm.

Snijd de rode ui in grove stukken.

Doe de pompoen en rode ui in een grote kom met de olijfolie en alle kruiden. Hussel goed door elkaar en verspreid de groenten over de bakplaat.

Giet de krieltjes af en verspreid deze ook over de bakplaat.

Leg de takjes rozemarijn op de aardappelen en groenten en bak het geheel zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Lekker met een frisse groene salade!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes