Pasta met spinaziepesto

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.

Verhit bakolie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei en champignons toe en bak ongeveer 5 minuten.

Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Vang een beetje kookvocht op.

Voeg de soja cuisine en spinazie-/pijnboompittenpesto toe aan de groenten, meng het goed door elkaar en verwarm kort mee.

Doe de babyspinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de pasta met een flinke schep saus.

Tip: Lekker met geroosterde pijnboompitjes.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 1 biologische rode ui
  • 2 biologische knoflooktenen 
  • 1 biologische prei
  • 250 g biologische kastanjechampignons
  • 170 g biologische volkoren fusilli
  • 100 ml biologische soja cuisine
  • 135 g biologische spinazie-/pijnboompittenpesto
  • 100 g biologische babyspinazie
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 73 g
waarvan suikers 12 g
Vet 31 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwitten 22 g
Vezels 14 g
Groente 350 g
Kcal 689
Zout 1,1 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!