Perencakejes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng in een grote kom de amandelmeel, lijnzaad, kokosmeel, bakpoeder en kaneel.

Verhit de boter in een klein steelpannetje en laat voorzichtig smelten, haal dan het pannetje van het vuur.

Voeg de eieren, amandelmelk en de gesmolten boter toe aan de grote kom en klop met een garde tot een glad geheel.

Schil vervolgens de peer en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de perenblokjes toe aan het beslag en meng door elkaar.

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de perenmuffins zo’n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten

  • 120 g amandelmeel
  • 2 eetlepels fijngemalen lijnzaad
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 g gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 middelgrote peer

Koolhydraten 2,9 g
waarvan suikers 1,8 g
Vet 10,5 g
waarvan verzadigd 3,2 g
Eiwit 4,1 g
Vezels 1,7 g
Groente 0 g
Kcal 122
Zout 0,14 g